mataki_payoff_2

Mataki Haloten Flexibånd

Flexibånd er et undervurdert – og ofte «oversett» – produkt, som egentlig er en uunnværlig problemløser i mange situasjoner. Produktet er et fleksibelt, UV-bestandig aluminiumsbånd med et supersterkt butyl-lim. 

Denne artikkelen tar for seg disse temaene:

flexiba%cc%8and 113124Et etterspurt produkt for håndverkere


Håndverkere etterlyste et produkt med godt klister, som kunne brukes i overgangen mellom asfalt underlagsbelegg og tilstøtende konstruksjoner. Fantes det et produkt som tilfredsstilte behovet? 

Produktet måtte være et bånd som skulle tåle bevegelsene som alltid oppstår mellom pipe og undertak – uten å ryke. I tillegg skulle produktet klebe på alle underlag og samtidig tåle røft vær. En løsning ble utviklet med dette som bakgrunn, og fikk navnet Mataki Haloten Flexibånd – til glede for mange håndverkere. 

Produktet er lagt inn i vår tilbehørsserie til asfalt underlagsbelegg - Haloten serien. Dimensjonen pr. rull er 15 cm bredde og 5 m lengde.

Flexibånd er svært fleksibelt – med mange bruksområder

Flexiba%CC%8And%20mont1_jpg
Flexibånd tilhører Haloten-serien, men har en rekke andre bruksområder – i tillegg til å kunne benyttes på tak.

Båndet er ideelt som tetting alle steder der murkonstruksjoner møter treverk.

Produktet er UV-bestandig og har en mørkegrå overflate – som gjør at det tåler å stå utildekket under eksponering av sterk sol og all slags vær. 

Tetting ved montering av vinduer 


Ved montering av vinduer inntrukket i veggen, stiller Byggforsk krav til at det skal være et produkt med membran-egenskaper under vinduet – for å beskytte og tette konstruksjonen.

Det kreves altså noe som er mer robust enn en løsning med tape. Mataki Haloten Flexibånd er helt ideelt i slike tilfeller. 

Ser du ikke videoen? Da må du aktivere "markedsføring" i personvernerklæringen for å se videoen.

Tetting rundt piper 


Når det skal tettes rundt pipe – mellom asfalt takbelegg og gammel murpipe – er vanlig bygningstape et dårlig alternativ. Flexibånd er derimot et svært godt valg.

Båndet er fleksibelt, og sammen med et tykt lag butyl-lim sørger dette for å tette godt mot en gammel, ujevn mur. 

Det anbefales alltid å bruke primer på mur, før man benytter klebeprodukter. 

Ser du ikke videoen? Da må du aktivere "markedsføring" i personvernerklæringen for å se videoen.

Tetting rundt takvinduer


En annen kjent utfordring er problemområdet rundt takvinduer – som er vanskelig å få tett. Dette er også et punkt hvor undertaket gjerne kan få litt ekstra juling fra inndrev av vann og snø. 

Her benyttes ofte bygningstape, men dette viser seg svært ofte å ikke være godt nok. Flexibånd er et langt mer solid produkt. Det er svært fleksibelt og enkelt å tilpasse – for å tette hjørner og områder rundt takvinduets innfestningsbeslag.

Egenskaper som oppfordrer til kreativitet


Det er nesten bare fantasien som setter begrensninger for bruk av Mataki Haloten Flexibånd.

Til tross for båndets unike egenskaper, må det likevel advares mot å bruke båndet i tilfeller der det ikke skal klebes «til evig tid». Båndet kan nemlig være ekstremt vanskelig å fjerne når det først har festet seg. 

Mataki Haloten Flexibånd er et produkt som burde befinne seg i enhver håndverkers bil. 
Lyst på mer faglig påfylling?
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Med jevne mellomrom sender vi deg tips og triks, faglig innhold og det nyeste innen byggeteknisk utvikling i vårt fagområde. Sørg for at du får med deg det aller siste ved å følge vårt nyhetsbrev!