mataki_payoff_2
Decra
Decra er originalen, og har vært i salg siden den første prototypen på 1950-tallet.
Decra
Metrotile
Metrotile takpanner leveres over hele verden og er produsert i Optigal Aluzink stål.
Metrotile
Decra
Decra er originalen, og har vært i salg siden den første prototypen på 1950-tallet.
Decra
Metrotile
Metrotile takpanner leveres over hele verden og er produsert i Optigal Aluzink stål.
Metrotile

Råd og veiledning for våre takpanner


Takpanner i stål har gjennom mange år vist seg å være mest motstandsdyktig mot ekstremvær, noe vi forventer å få enda mer av i Norge i årene fremover.
 
Kombinasjonen av tiltalende design, høy stålkvalitet, robust overflatebehandling og solid innfesting gjør at så mange velger stålpanner som taktekking, spesielt langs kysten og i andre værutsatt områder.
 
Den lange levetiden kombinert med lave vedlikeholdskostnader har gjort at takpanner i stål også er et naturlig valg på borettslag og næringsbygg

Metrotile og Decra – to sterke merkevarer

 

Takpanne eller takplate?
Takpanne er betegnelsen på stålplater til tak som dekker én lektehøyde. Takplater er ofte større plater som dekker flere lektehøyder. Men det er helt vanlig at man også kaller takpanner for takplater. På denne nettsiden bruker vi betegnelsen takpanner da det er det mest korrekte.

Mataki er distributør av Metrotile og Decra i Norge. Metrotile og Decra er eid av en av verdens største produsenter av takpanner, Roof Tile Group, et familieeid selskap i New Zealand med historie tilbake til 1942.

I hovedsak har produktene de samme gode tekniske egenskapene, og den største forskjellen ligger i design på platene og litt forskjell i tilbehør. Metrotile har f.eks. 8 “stein” på hver plate, mens det hos Decra er 7 “stein” pr. Plate. 


image 19%402x
Roof Tile Group sine fabrikker over hele verden produserer 12-14 millioner Metrotile-plater i året og representerer det ypperste av kvalitet og design på markedet. 
  • Leveres over hele verden
  • Produserer 12-14 millioner plater i året.
  • Nyeste og mest avanserte stålkvalitet på markedet sikrer en best mulig rustbeskyttelse.
  • Blant markedets beste garantier som gir trygghet for kvalitet og lang levetid.
 
image 18%402x
Decra er originalen, og har vært i salg siden den første prototypen på 1950-tallet. Decra har siden lanseringen vært Norges mest solgte takpanne. Produktene er designet for å tåle tøffe værforhold med vind, kulde, regn og store megder snø.

Decra har en historie helt tilbake til 1940. Siden den gang har konseptet blitt utviklet i flere faser. I 1977 ble Decra takpanner produsert for første gang i Europa. En stadig utvikling for å øke kvaliteten har gitt oss Decra takpanner slik vi kjenner de i dag.
  • Tradisjonelt design
  • Utvidet tilbehørsprogram
  • Opptil 40 års garanti
 

Glatt eller ru overflate. Hva bør du velge?


Takpanner fra Mataki leveres i tre forskjellige design  
  • Buet form glatt overflate
  • Buet form granulert overflate
  • Flat form glatt overflate
Valg av design og overflatestruktur på takpannen handler mer om smak og behag enn det rent praktiske. En glatt overflate gjør det litt enklere å holde taket rent og fritt for mose, grønske, sporer og frø, og snøen vil lettere skli av taket – spesielt ved sterkt skrånende takvinkel. På et granulert tak vil det motsatte være tilfelle – og i mange tilfeller vil det være en fordel at snøen ikke sklir av taket.

Et granulert tak vil også bidra til å dempelyden av regndråper. Metrotile Quartz og Decra Classic med granulert overflate består av avrundede granulat og er behandlet med soppdrepende middel for å hindre at mose, grønske, sporer og frø fester seg til takpannen.

Flat takpanne er et populært alternativ for deg som ønsker et mer “moderne” utseende. Her er det også lett for at snøen sklir av taket. Det er derfor viktig med gode snøfangere som forhindrer at snøen kan utgjøre en fare for folk som ferdes rundt huset.
 
Artikler
Aktuelt
AdobeStock_393089095
18.03.2024
Nybygg og byggfukt i tak
Halotex_nye_ruller_1
27.02.2024
«Nye» Halotex tettesystem
Halotex_nye_ruller_1
04.02.2024
Navneendringer
Skjermbilde%202023-11-23%20kl_%2010_04_08
23.11.2023
Krav til vindsperren