mataki_payoff_2

Om oss

Mataki utvikler og produserer asfalt takbelegg, radonsystemer og tettesystemer, og er en av Nordens største leverandører av tettesjikt for tak, vegg og grunn. Våre kunder er byggevarehus og takentreprenører over hele Norge. Våre produkter blir brukt hver eneste dag – over hele landet, for å beskytte og bevare norske bygg.
Mataki%201904
MATAKI® er et sterkt varemerke i deler av Norden og markedsleder i Sverige.
 

Historien bak MATAKI®

Virksomheten ble startet i 1904 under navnet Malmö Takpappfabrik. Hovedproduktet på den tiden var enkel takpapp belagt med steinkulltjære. Navnet MATAKI® tilkom i 1933, og var en forkortelse for den noe omstendelige benevnelsen Malmö Tak pappfabrik och Kemisk Industri.
 
Produktutvikling og kvalitet har alltid vært sentralt for MATAKI®. I 1916 kom den svenske introduksjon av en amerikanske oppfinnelsen – takpapp impregnert med oljeasfalt – og har i løpet av årene blitt fulgt opp av stadig mer forfinede og slitesterke tettesjiktprodukter. Den opprinnelige steinkulltjæren ble erstattet av avanserte polymermodifiserte tetningssjiktsystem.
 
I 1986 ble selskapet MATAKI® kjøpt opp av Trelleborgkonsernet. I 2011 ble Mataki sammen med finske Lemmikäinen, danske Phønix Tagmaterialer og norske Nortett samlet i gruppen Nordic Waterproofing av det danske fondet Axcel. Nordic Waterproofing A/S ble børsnotert 10. juni 2016 på Nasdaq i Stockholm.
 
Konsernets produksjon av bitumen- og EPDM-produkter skjer i Danmark, Sverige og Finland. Konsernet har over 680 ansatte og virksomhet i ni land.

For mer informasjon om Nordic Waterproofing se egen hjemmeside.
Teknologi og utvikling
Et mangeårig fokus på membraner til tak og en bred kompetanse innen polymere materialer har gitt oss en unik posisjon på det nordiske markedet. I samarbeid med kunder utarbeider vi morgendagens produkter som er sikrere for miljøet og bedre for alle som skal arbeide med dem.

Høy fagkunnskap kombinert med kreativitet, gode leverandører og et teknisk avansert laboratorium, gjør MATAKI® til en innovativ partner for både arkitekter, entreprenører, byggere, bestillere og huseiere.
Aktuelt
Aktuelt
Mataki-032
05.11.2021 08:49
Bruk mindre tid på tørking av nybygget
Bruk mindre tid på tørking av nybygget
Mataki-116
15.09.2021 08:49
Slipp fuktskader i høst. Velg riktig underlagsbelegg fra Mataki
Slipp fuktskader i høst. Velg riktig underlagsbelegg fra Mataki
AdobeStock_58745790
05.08.2021 08:49
Vi hjelper deg å få orden i all din dokumentasjon
Vi hjelper deg å få orden i all din dokumentasjon
Mataki-098
05.07.2021 08:35
Kunnskap gir færre byggskader
Kunnskap gir færre byggskader