mataki_payoff_2

Slipp fuktskader i høst. Velg riktig underlagsbelegg fra Mataki

Unngå vanninnsig i konstruksjonen. Vi deler noen tips på hva du skal ta hensyn til ved valg av underlagsbelegg på denne årstiden.
15-09-2021
Tak
Vegg
Håndverkeren
Mataki-116

Velg riktig underlagsbelegg


Haloten systemet består av tre forskjellige underlagsbelegg. Sammen med tilbehør som sikrer utsatte takdetaljer gir systemet 30 års tetthetsgaranti.

haloten samlebilde1

Du finner mer om garantibetingelsene her.
 


Type primærtekking er viktig


Når det velges underlagsbelegg kan det være mange parametere som har betydning for om du slipper ekstraarbeid og -kostnader i form av vannlekkasjer og uttørking. Noen tekkinger slipper gjennom mer vann enn andre, og dette må vi ta hensyn til. I tabellen under har vi anbefalinger i forhold til primærtekking.

PS! Anbefalinger for både underlagsbelegg og forenklet undertak finner du også i vår produktguide.

 


TIPS 1: Velg underlagsbelegg i forhold til primærtekking


 tabell underlagsbelegg
 
 

Liggetiden teller også


De tre beleggene har forskjellige kvaliteter, fordeler og begrensninger. Alle våre underlagsbelegg er utviklet for proffen, men for litt forskjellige behov. 

Med liggetid mener vi hvor lenge belegget kan ligge åpent eksponert for vær og vind før man får på primærtekking.

 


TIPS 2: Ta hensyn til hvor lenge belegget ligger eksponert for vær og vind

 
tabell liggetid

*) Anbefalt liggetid i tabellen over gjelder for D-1 under normale værforhold. Ved høststormer og lange perioder med slagregn, bør man i stedet velge Haloten Plan eller Norkraft. 

Sikre utsatte detaljer med Haloten Tettesystem


Vi vet at noen detaljer på taket er mer skadeutsatt enn andre. Takfot, kilrenne og gjennomføringer er eksempler på dette. Derfor har vi utviklet tilbehør som sikrer disse områdene, og tilbyr en systemgaranti som gjelder for underlagsbelegg under de fleste typer tekkinger. 

 

TIPS 3: Bruk Haloten systemet og få 30 års garanti

systemgaranti 30 %c3%a5r med skygge

Les mer om systemgarantien her.
roger intro

Byggmester Roger Mikalsen gir informasjon om ekstra sikring av takfoten. Se video!

Du kan se flere tips fra Roger her.


Forankret i Byggdetaljer fra Byggforsk
Prosjekteringsløsningene fra Mataki er laget for å gjøre det enkelt å dokumentere valgt løsning. Vi har valgt å utarbeide dokumentasjon på kvalitetsløsninger, forankret i preaksepterte løsninger i Byggforsk og utført med Mataki sine produkter. 

Ferdig dokumentasjon på mataki.no
Prosjekteringsløsningene fra Mataki finner du på vår hjemmeside. Foreløpig er det utarbeidet 20 forskjellige prosjekteringsløsninger. På de fleste av de følger det også med en video som viser gjennomføringen.

Velger man disse løsningene kan man være trygg på at leveransen blir i tråd med gjeldende forskrifter og at det er enkelt å dokumentere. Det er bare å kopiere løsningen over i prosjektets dokumentasjonsmappe.

skjermbilde


Haloten Takfotremse som er vist i videoen og i prosjekteringsdetaljen er et helklebende 33 cm bredt underlagsbelegg med releasefilm. Den er oppbygd av to lag, en stamme av polyester som er belagt med SBS modifisert bitumen, og et lag av PP-vev på undersiden.

bilde1
 
  • Forsterkning av underlagsbelegget på takfoten
  • Dimensjon: 0,33 x 25 meter
  • 30 års garanti i Halotensystemet
  • Selvklebende overflate

 
Lyst på mer faglig påfylling?
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Med jevne mellomrom sender vi deg tips og triks, faglig innhold og det nyeste innen byggeteknisk utvikling i vårt fagområde. Sørg for at du får med deg det aller siste ved å følge vårt nyhetsbrev!