mataki_payoff_2

Stålpanner og rehabilitering

Stålpanner benyttes til taktekking, og stålet som benyttes gjør at produktene har en svært lang levetid.
Prim%C3%A6rtekking
Garanti%2030%20%C3%A5r
Garanti%2040%20a%CC%8Ar

Denne artikkelen tar for seg disse temaene:

 • Stålpanner - et bærekraftig og værbestandig valg
  Produktene har svært lang levetid, og kan gjenvinnes ved utskifting. De tåler i tillegg stadig tøffere klima og vær.
 • Garantier
  Stålpanner leveres med utvidede og svært gode garantier – på 30 og 40 år.
 • Rehabilitering
  Stålpanner er, på grunn av sin lave vekt, et særdeles egnet produkt ved rehabilitering av gamle tak.
 • Enklere for håndverkere
  Stålpanners lave vekt og forenklede logistikk gjør hverdagen enklere for håndverkere.
 • Trygge valg for huseiere
  Stålpanner er et tilnærmet bekymringsfritt valg – på grunn av minimalt med vedlikehold og gode garantier.
Bergsjo

Stålpanner - et bærekraftig og værbestandig valg


Stålpanner benyttes til taktekking, og stålet som benyttes gjør at produktene har en svært lang levetid. Når man en gang i fremtiden ønsker å skifte ut taket, kan materialet også resirkuleres og gjenbrukes i produksjon av nye stålprodukter. Dette gjør stålpanner til et godt valg også for miljøet. 

Stålpanner er langt mer motstandsdyktige i forhold til vær og vind, enn tradisjonell takstein. Selv om takpanner er en form for lett tekking, har de et design og en innfesting som gjør at de kan motstå vindkrefter opp til syklons styrke. 

Langs vår langstrakte kyst er takpanner et åpenbart valg for mange huseiere og byggere – nettopp fordi de tidligere har erfart at takstein er blåst på havet. Sintef Byggforsk har laget ekstremvær-kart som viser fremtidig utvikling – og ifølge kartene vil disse utfordringene ikke bare gjelde kystområder, men spre seg til større deler av landet.

Garantier


Stålpanner er et av produktene som leveres med de aller beste garantiene. 
Det finnes flere produkter med utvidede garantier som gjelder utover kjøpslovens 5 år, men det er de færreste som har den samme gode dekningen som takpanner. De leveres med garantier på 30 og 40 år. 

Disse garantiene dekker – i deler av garantitiden – ikke bare produktet, men også arbeidskostnader ved utskifting dersom produktfeil oppdages. Slike tilfeller kan bli en kostbar affære for en huseier, men er her altså dekket av garantien. Les mer om garantibestemmelsene på våre nettsider.

Rehabilitering


Ved rehabilitering av gamle tak er stålpanner et særdeles egnet og genialt produkt. Mange hus bygget på 60- ,70- og 80-tallet ble bygget etter datidens snølastkrav – og vil ikke tåle vekten av moderne takstein i betong. Disse husene kan fint tekkes med stålpanner.

Stålpanner veier ikke stort mer enn en papptekking, og dermed økes ikke egenvekten på konstruksjonen i betydelig grad. Et gammelt tak med shingel kan også fungere godt som et undertak, selv om det er noen år gammelt. Ved bruk av stålpanner blir det veldig liten belastning på undertaket. Man må selvsagt kontrollere at undertaket er tett og i orden – og om det er egnet i hvert enkelt tilfelle. 
Hus0027

Enklere for håndverkere


For håndverkeren er takpanner enkle å jobbe med på grunn av den lave vekten. Takpannene monteres ovenfra og nedover taket, og de krever lite logistikk i forhold til en leveranse med takstein. Eksempelvis vil man for et areal som krever en hel trailer med takstein, klare seg med kun en pall med takpanner. 

Den lange garantien, som i tillegg omfatter situasjoner der produktfeil oppdages, er også en ekstra trygghet for håndverkeren.
Sveitserhus_Post_4k%20copy
Lyst på mer faglig påfylling?
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Med jevne mellomrom sender vi deg tips og triks, faglig innhold og det nyeste innen byggeteknisk utvikling i vårt fagområde. Sørg for at du får med deg det aller siste ved å følge vårt nyhetsbrev!