mataki_payoff_2

Tettebånd og tetteprodukter til tak og vegg

Med tettebånd, tettetape og andre tetteprodukter sikrer du deg et tett og perfekt resultat ved tekking av tak og tetting av vegger.
Med riktige tettebånd og tetteprodukter gjør du taktekkingen komplett og sørger for at veggene holder stand mot fuktighet og lekkasjer.

Tetteprodukter, tape og tettebånd gjør taket komplett og helt tett. Tettebånd kan blant annet brukes som beslag rundt piper, gjennomføringer og overganger til veggflater.
Hos Mataki får du tak i alle tetteprodukter du trenger for å sikre boligen ytterligere mot lekkasjer via tak og vegger.


Tettebånd og tape

Tettebånd brukes på gjennomføringer og overganger på taket. Båndet legges i overgangen og sørger for at alle sprekker tettes.

Hos Mataki får du tettebånd i ulike bredder. De finnes i ulike materialer slik at du finner den optimale løsningen for ditt tak og dine vegger.
 

Tettebånd til vindu

Mataki Halotex Window Tape er en spesialtape som er perfekt til tetting rundt vindu. Window Tape kan brukes både innvendig og utvendig og egner seg også til tetting av overganger mellom forskjellige bygningskonstruksjoner.

 

Tettebånd til tak

Mataki Halotex TB100 brukes som tettebånd til overganger mellom undertak, vind- og dampsperre og andre bygningsdeler. Tettebåndet er elastisk, klebrig og veldig enkelt å montere.

Mataki Halotex TN40 sløyfebånd benyttes under sløyfer for å hindre innsig av vann i byggeperioden. Sløyfebåndet er armert for å hindre strekk under montering og kleber til de fleste bygningsmaterialer.

Mataki Nail Sealing PE45 er et selvklebende sløyfebånd til bruk under sløyfer ved tekking med forenklet undertak. Tettebåndet tetter effektivt rundt spikergjennomføringer i underlagsduken og har ensidig klebing for enkel montering.

De fleste av våre tettebånd egner seg til de fleste byggematerialer.
 

Tetteprodukter rundt pipe, møne og kilrenne

Et tak består av mange overganger og gjennomføringer som må tettes. I mange tilfeller kan universale tettebånd benyttes, men en del steder bør du ta i bruk mer spesifikke produkter:
  • Haloten Takfotremse brukes for å beskytte taktro mot kondens fra beslaget og kan også fungere som forsterkning av takfot og overgang til takrenne.
  • Haloten Møne- og Kilremse brukes til tetting og forsterkning av møne og i kilrenner.
  • Haloten Takmansjett sikrer tetthet ved runde gjennomføringer.
  • Haloten Flexibånd er et allround tettebånd til bruk på takdetaljer ved tekking med Haloten underlagsbelegg. Tettebåndet er laget av formbar aluminiumsfilm.

Tape til dampsperre

Dampsperre er viktig for å hindre at varm, fuktig luft finner veien gjennom tak og vegger og fører til kondensering. Med riktig tettebånd sikrer du deg en helt tett dampsperre.

Mataki Halotex Paper Tape er en papirtape som sikrer lufttette skjøter på dampsperren, den er ikke tøyelig og benyttes til å tape lange skjøter. Mataki Halotex Flex Tape har en tøyelig stamme av PE-folie, og er forsterket med en armering i polyester. Flex Tape benyttes til taping av skjøtedetaljer. Begge tapene kleber godt og er enkle å montere.
 

Tettebånd universal

Hvis du er ute etter et tettebånd som kan brukes mange steder på taket, løser et universalt tettebånd de fleste oppgaver. Universaltapen Halotex Master Tape har maksimal klebekraft og fås i flere bredder. Varianten på 60 mm bredde leveres både med og uten splittet bakside.

Tettebåndene du finner hos Mataki kleber godt til de fleste bygningsmaterialer. Tetteproduktene kan benyttes på alle Halotex vindsperrer og forenklede undertak, samt dampsperrer, dampbremser, tre, glass og metall. Master Tape egner seg også til reparasjon og sikring av gjennomføringer og har Sintef Teknisk Godkjenning. I tillegg leveres vår Master Tape med 30 års garanti i Halotexsystemet.
PB_Halotex Flex tape 742044
Mataki Halotex Flex Tape
PB_halotex paper tape 740012
Mataki Halotex Paper Tape
112597 window70.jpg_21314
Mataki Halotex Window Tape
Halotex PE45.jpg_20615
Mataki Nail Sealing PE45 sløyfebånd
PB_Master tape 60_740033
Mataki Halotex Master Tape m/splitt 20/40
PB_halotex TN40 740003
Mataki Halotex TN40 sløyfebånd
PB_halotex TB100 740000
Mataki Halotex TB 100

Mansjetter og tettebånd

PB 740015.jpg_20603
Mataki Halotex Mansjett
PB_W25 vindsperre rims
Mataki Halotex W25 Vindsperre rims
PB_Halotex xtreme rims_111960
Mataki Halotex Xtreme Vindsperre rims

Ikke skyld på tapen


Det viktigste er faktisk ikke hvilke vindsperre tape man bruker så lenge den er utviklet og testet for et norsk klima, at den inngår i et helhetlig tettesjiktsystem som sikrer et varig tett bygg med en god garantiordning, og at den er montert i henhold til produsentens brukerveiledning.
 
Vindsperre tape har blitt en del av håndverkernes hverdag. Mange produsenter kappes om å vinne markedsandeler og fremmer sine produkter med egenskaper som overgår hverandre på tekniske data og bruksområder. 

Og mange håndverkere finner sine favoritter av vindsperre tape basert på egen testing og erfaring. 
Mataki sine produkter skiller seg i så måte ikke ut fra andre anerkjente merkevarer på markedet. Det vi setter søkelys på i vårt arbeid er å gi god opplæring og veiledning om hvordan man bruker vindsperre tape på riktig måte.

Fagkunnskap og forståelse for fuktteknikk er helt avgjørende for at du som håndverker skal være trygg på at jobben utføres etter gjeldende forskrifter. 
Artikler
Aktuelt
Skjermbilde%202024-07-04%20kl_%2009_14
04.07.2024
Kilrenne belegg
Rubber%20Steel%20montering
25.06.2024
Mataki Rubber Steel
Flexiba%CC%8And%20mont
30.04.2024
Mataki Haloten Flexibånd
AdobeStock_393089095
18.03.2024
Nybygg og byggfukt i tak