mataki_payoff_2

Bruk mindre tid på tørking av nybygget

Fuktig bygg på grunn av utett vindsperre er en gjentagende opplevelse hos mange håndverkere på høsten. Heldigvis finnes det en enkel medisin.
05-11-2021
Tak
Vegg
Håndverkeren
Mataki-032

Velg riktig vindsperre


I Halotex systemet finner du Mataki Halotex Xtreme vindsperre. Den er utviklet med tanke på det utfordrende været vi har i Norge. På fine sommerdager er det ikke så farlig om vindsperren tåler slagregn eller ikke. Når høsten kommer viser naturen seg fra en annen side, og vi må treffe tiltak for å beskytte konstruksjonen i byggeperioden.

xtreme og symbol
 

Utviklet i samarbeid med norske tømrere

Mataki Halotex Xtreme vindsperre har blitt testet langs vår våte og vindfulle kyst, og har dermed fått egenskaper som gjør den svært bestandig mot slagregn. Materialet er av nyeste teknologi, tåler aldring meget godt og er like smidig å jobbe med uansett temperatur.

Mer ekstremt vær gjør dette til et trygt valg for fremtidens bygg over hele landet, og gir en forsikring for tett bygg gjennom byggeperioden og hele byggets levetid.

Les mer om våre vindsperrer her og få svar på spørsmål du kanskje lurte på.

roger og vindsperre


 

Unngå fuktskader på bygninger

For å unngå fuktskader i konstruksjonen er både prosjektering, materialvalg og utførelse viktige elementer. 
Det er noe Trond Bøhlerengen fra Sintef Byggforsk tar opp i denne artikkelen i Byggmesteren i august i fjor.

  artikkel byggmesteren

 


Halotex Tettesystem

 
Annen teknologi
Takket være TPU-teknologi (polyuretan) tåler Halotex Xtreme vindsperre og Halotex RS10 undertak slagregn, og er beregnet for et langt liv i norsk klima. Riktig montert får du en komplett løsning med systemgaranti i 30 år.
 
Med Halotex Tettesystem har du både undertak, vindsperre og riktig tilbehør for å tette bygget korrekt og varig. Det er utviklet taper for å sikre tetting rundt gjennomføringer, i tillegg til tetteløsning med bunnfyllingslist. I systemet inngår også svillemembran, primer, rims og mansjetter.
 
Systemgodkjenning fra Sintef Byggforsk
De aller fleste produktene i Halotex Tettesystem har Teknisk Godkjenning fra Sintef Byggforsk. Disse er satt sammen i en Systemgodkjenning. Det sikrer at produktene er av god kvalitet, tåler norske forhold, og passer godt sammen.

         tg-20590 halotex
 

 


30 års garanti

Når jobben er riktig utført med Halotex Tettesystem, dokumenterer du arbeidet på mataki.no/halotex og skriver ut garantibeviset. Vi garanterer at produktene i systemet opprettholder funksjonen i minst 30 år.
systemgaranti 30 %c3%a5r med skygge

 


roger intro

Byggmester Roger Mikalsen forteller om forskjellige kvaliteter på vindsperre.
Se video
!

Du kan se flere tips fra Roger her.


Forankret i Byggdetaljer fra Byggforsk
Prosjekteringsløsningene fra Mataki er laget for å gjøre det enkelt å dokumentere valgt løsning. Vi har valgt å utarbeide dokumentasjon på kvalitetsløsninger, forankret i preaksepterte løsninger i Byggforsk og utført med Mataki sine produkter. 

Ferdig dokumentasjon på mataki.no
Prosjekteringsløsningene fra Mataki finner du på vår hjemmeside. På de fleste av de følger det også med en video som viser gjennomføringen.

Velger man disse løsningene kan man være trygg på at leveransen blir i tråd med gjeldende forskrifter og at det er enkelt å dokumentere. Det er bare å kopiere løsningen over i prosjektets dokumentasjonsmappe.

Prosjekteringsløsningene fra Mataki er laget for å gjøre det enkelt å dokumentere valgt løsning. Vi har valgt å utarbeide dokumentasjon på kvalitetsløsninger, forankret i preaksepterte løsninger i Byggforsk og utført med Mataki sine produkter.

skjermbilde

 
Lyst på mer faglig påfylling?
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Med jevne mellomrom sender vi deg tips og triks, faglig innhold og det nyeste innen byggeteknisk utvikling i vårt fagområde. Sørg for at du får med deg det aller siste ved å følge vårt nyhetsbrev!