mataki_payoff_2

Er det kanskje på tide å bytte taket? Mataki gir deg svaret

Folk flest har en tendens til å glemme eller overse taket. Det kan være en tapt mulighet til å gi boligen et solid løft både design- og kvalitetsmessig.
16-05-2018
Tak
Håndverkeren
Takshingel
Takpanner
Pa%CC%8A-tide-a%CC%8A-bytte-taket
Vet du hvordan boligen din egentlig ser ut? Du oppholder deg sikkert i nærheten av husveggen, og da blir du ikke like oppmerksom på takets tilstand og hva det har å si for husets uttrykk. Ikke før du ser huset på avstand får du sett hele fasaden, og da kan du lett få deg en overraskelse.

Det er en del du kan gjøre selv for at taket skal se pent ut. Driver du enkelt vedlikehold mellom sesongene og sjekker taket for hull og skader på en jevnlig basis, er mye av jobben gjort.

Noen tak er derimot ikke til å redde, og er overmodne for utskifting. De fleste av dem har en garantitid på 20 til 30 år, men etter garantitiden er det som regel på tide å legge nytt tak. Med andre ord: Hvis taket ditt er lagt mellom 70- og 90-tallet, er det nok på tide å ringe taktekkeren.
 

Kan øke verdien – og det er enklere enn du tror

Huseiere som ønsker å selge boligen vurderer som oftest tiltak som kan øke taksten. For mange er verdiøkning synonymt med oppussing av bad og kjøkken, men oppussing koster, og det er ikke alltid slik at utlegget gjenspeiles i boligverdien.

Dårlige tak kan gi lavere takst, og for mange kjøpere er det et stort faresignal. Derfor kan et skifte være nøkkelen til verdiøkningen du ser etter. Det kan også være en lettelse for kjøpere å vite at de slipper å legge nytt tak rett etter innflyttingsfesten.

Mange er nemlig av den oppfatningen at det å skifte taket er en omfattende og krevende jobb, men sammenlignet med andre typer oppussing er det faktisk ikke det. Du slipper å ha kjøkken og bad utilgjengelig over en lengre periode, og som oftest er jobben unnagjort på noen uker. Da har du ikke bare økt boligverdien, men også fått en penere fasade.
 

Hva slags tak burde du bruke?

Hvilket tak som passer kommer an på byggestilen, og hvilke farger og materialer som er brukt fra før. For deg som eier et litt eldre hus, vil som oftest Metrotile takpanner være en god match. Takpannene er enkle å tekke, har 40 års garanti og leveres i mange ulike farger og finisher som passer til nordiske hus. Om huset ditt har et mer moderne preg – eller om du ønsker å gi det et mer moderne utseende – er profilen Urban fra Metrotile et annet, godt alternativ.

Takshingel er også et sikkert og godt valg for omtekking. Hvis du er komfortabel med å bruke verktøy og er villig til å ta noen forhåndsregler, er dette en jobb som du i mange tilfeller kan gjøre selv.
 
Lyst på mer faglig påfylling?
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Med jevne mellomrom sender vi deg tips og triks, faglig innhold og det nyeste innen byggeteknisk utvikling i vårt fagområde. Sørg for at du får med deg det aller siste ved å følge vårt nyhetsbrev!