mataki_payoff_2

Riktig tetting med høy kvalitet for å unngå feil

Tettedetaljer bør gjennomføres på en riktig måte for å skape høy kvalitet hver gang. Å velge riktig produkt på rett sted hindrer feil på en enkel måte.
21-09-2020
Vegg
Håndverkeren
Dampsperre
Tape og tetteprodukter vegg
Window_new

Velg riktig produkt på rett sted

Å velge riktig produkt på rett sted forhindrer utilsiktede feil på en enkel måte.

Å teipe dampsperre er noe av det enkleste vi gjør, men er nok allikevel der hvor det gjøres mest feil. Hvordan kan det være slik? Jo, det kommer av for de fleste velger feil tape når de skal teipe skjøtene. De fleste bruker en armert plast tape, som f eks vår Mataki Flex Tape ved teiping av skjøter. Når man skjøter dampsperre, skal man alltid bruke papir-tape.

Hvorfor det? Det er fordi en plast tape strekker seg når man teiper lange strekk, som på vegg eller tak. Det kan gjøre på teipen har innebygd spenning når du lukker veggen. Noe som kan føre til at teipen løsner etter hvert, og du får en skjøt som ikke er lufttett. En papir-tape er ikke mulig å strekke, og du vil unngå problemet.

I tillegg er Mataki Paper Tape enklere å jobbe med. Bare å rive over når du skal kappe den. Plastbaserte taper brukes for å tette detaljer.

740012

Se monteringsvideo: Bruk Papirtape til lange strekk.


Bruk preaksepterte løsninger

Mataki Window Tape er en preakseptert løsning som sikrer god kvalitet.

Det enkleste er å innarbeide faste rutiner i forhold til tettedetaljer. Tetting rundt dører og vinduer er gode eksempler. Ved å benytte Mataki Window Tape innarbeider man et system som gir et godt utgangspunkt for lufttette løsninger. At den i tillegg er enkel å bruke, og sannsynligvis raskere å jobbe med tradisjonelle koniske, er bare en fordel.

Mataki Window Tape leveres i både 70 og 100 mm bredde, og kan teipes på vindu- eller dørkarm før montering. Det sikrer rett utførelse på en smart måte.

112597 window70

Se video: Innvendig tetting av vindu i bindingsverk.
 

Enkle rutiner som sikrer høy kvalitet

Det enkle er ofte det beste

To-trinns tetting med bunnfyllingslist og fugemasse gir en tetting med høy kvalitet. Fugen gir god lufttett tetting, mens en regnskjerm beskytter mot nedbør og UV-stråler. Bak regnskjermen lages et drenert luftrom som ventileres og dreneres til det fri.

Mataki Bunnfyllingslist og Mataki Haloproof Butyl Seal egner seg godt til en slik løsning.

bunnfyllingslistbutyl seal

Se video: Vindtetting under inntrukket vindu.
 
Lyst på mer faglig påfylling?
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Med jevne mellomrom sender vi deg tips og triks, faglig innhold og det nyeste innen byggeteknisk utvikling i vårt fagområde. Sørg for at du får med deg det aller siste ved å følge vårt nyhetsbrev!